TARSİM deprem bölgesinde 11 milyon TL hasar ödemesi yaptı
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Serpil Günal, depremin olduğu ilk günden bu yana aldıkları hasar bildirimi sayısının 5 bine ulaştığını belirterek, “11 milyon TL hasar ödemesi yaptık. Sigortalılarımıza 948 dosya için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.” sözlerini kullandı.
TARSİM’den yapılan açıklamada Günal, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin herkesi derinden üzdüğünü kaydederek, deprem sonrası bölgede yaptıkları çalışmaları anlattı.
Günal, depremin ardından hızla bölgeleri ziyaret ederek bölgede birebir gözlemlerde bulunduklarını, bölge müdürlüğü çalışanları, uzmanlar ve üreticilerle görüştüklerini belirterek, bu süreçte Şanlıurfa, Malatya ve Adana bölge müdürlükleri çalışmalarını kesintisiz, kesintisiz, hasar tespit çalışmaları ve risk incelemeleri ile sürdürdüler. Süreçlere bizzat katıldığını açıkladı.
Sarp bölgesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile bitki artefaktlarının yetiştirildiğini kaydeden Günal, “Bitkisel üretimde kritik öneme sahip buğday, kayısı, pamuk, limon, narenciye ve mandalina öne çıkıyor. Mahsul sigortası açısından Türkiye’nin ortalama yüzde 22 civarında. Deprem bölgesindeki sigortalılık durumuna baktığımızda Osmaniye’de yüzde 29, Adıyaman’da yüzde 20, Adana’da yüzde 26 civarında olduğunu görüyoruz.” açıklama yaptı.
Hasar ihbar sayısı 5 bine ulaştı.
Serpil Günal, TARSİM olarak depremin ilk gününden itibaren hasar ihbarı almaya başladıklarını ve ihbar sayısının 5 bine ulaştığını belirterek, şu bilgileri verdi:
“Sığır, küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve Malatya başta olmak üzere kümes hayvancılık branşlarında ve seracılık branşlarında tebligat aldık. Tebligat alınan illerde sırasıyla Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman ve Şanlıurfa öne çıkıyor. Bu çalışmalarda 97 uzman görev aldı.4 bin 409 belgenin süreci tamamlandı.727 belgenin süreci devam ediyor.Deprem nedeniyle bir bölgede 600 bin 683 büyükbaş, küçükbaş, kümes ve kovan zarar gördü. 124 dönüm.”
Günal, büyükbaş ve küçükbaş hayat sigortası branşlarında Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Malatya, Kilis ve Şanlıurfa’da 921 adet hasar dosyasının tamamlandığını ve üreticilere 5 milyon TL ödendiğini bildirdi.
Kanatlı hayat sigortası branşında Malatya’da 17 adet hasar sertifikasının işlemlerinin tamamlanarak üreticilere 4.4 milyon TL ödendiğini belirten Günal, sera sigortası branşında ise Hatay ve Kahramanmaraş’ta 7 adet hasar sertifikasının işlemlerinin tamamlandığını bildirdi. 1.5 milyon TL hasar ödemesi yapıldı. söylenmiş.
Günal, “Bu sayede sigortalılarımıza 948 dosya için 11 milyon TL hasar ödemesi yaptık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta içinde tamamlamayı planlıyoruz ve 24 milyon TL daha hasar ödemesi yapmayı öngörüyoruz. sigortalılarımıza.” terimleri kullandı.